Saituri de unde poti descarca muzica gratuit si legal

Aplicatiile de tip DC (Direct Connect) ofera cea mai rapida cale de a descarca muzica preferata, din nefericire majoritatea continutului este protejat de legea drepturilor de autor si, conform legilor în vigoare, punerea acestor materiale la dispozitia celorlalti utilizatori reprezinta o infractiune ce se pedepseste cu amenda şi se poate merge pana la închisoare de la 1 la 4 ani. Exista însa si alternative sigure, legale, care nu implica cheltuieli. Una ar fi streaming-ul direct de pe Internet, iar a doua descarcarea de muzica legal si gratuit de pe site-uri care oferă astfel de servicii.

În cazul streaming-ului, nu putem spune ca este o soluţie prea grozava. Se poate întampla ca net-ul sa mearga prost sau deloc si sunt convins ca nimeni nu vrea sa riste sa rateze o petrecere sau un eveniment deosebit din aceasta cauza. Asa ca ramane a doua varianta, cu download-ul de pe site-uri care ofera gratuit si legal acest serviciu. Si aici sunt niste dezavantaje, în sensul ca, desi colectiile aduna zeci de mii de MP3-uri, nu vei gasi prea multe nume celebre.

Haideti însa sa vedem partea buna a lucrurilor: avem muzica gratuita de la artisti necunoscuti, în vreme ce formatiilor de suflet ar fi pacat sa nu le aratam respect pentru munca depusa si sa dam jos de pe DC în loc sa cumparam. Dar gata, destul cu discursurile moraliste, iata mai jos site-urile cu muzica gratuita peste care am dat cautand pe Internet.

Epitonic.com

Cel mai bun site de acest gen este cred epitonic.com. Colectia muzicala este impresionanta, dar la fel de impresionanta e si absenta numelor sonore. Primele cinci cautari personale s-au soldat fara nici un rezultat: Queen, Metallica, Lady Gaga, Daft Punk şi Scooter.

În concluzie, recomand tuturor epitonic.com. Poate fi considerat si o poarta catre ceva nou, daca sunteti satui de muzica repetitiva de pe majoritatea posturilor radio comerciale.

 

Freemusicarchive.org

Un alt site cu o colectie de zeci de mii de MP3-uri. Si la fel, fara nume cu ecou. Spre deosebire de epitonic.com, freemusicarchive.org se prezinta cu o interfata mai aglomerata si mai obositoare. Download-ul se face însa la fel de simplu, cu un singur click pe iconita asociata din dreptul piesei audio.

 

7digital.com

Este mai degraba un portal media axat pe muzica: pe langa sectiunea de MP3-uri gratuite (destul de slab reprezentata), gasesti albume la preturi promotionale, stiri, topuri si recomandari ale administratorilor site-ului.

 

 

 

 

Mp3.com

Mp3.com este un portal foarte mare si totodata cunoscut. La sectiunea „Free Music” gasesti piesa zilei (gratuita), un top 10 al celor mai descarcate MP3-uri gratuite si, desigur, un link care duce catre baza cu toate piesele gratuite disponibile. Mp3.com nu se poate totusi compara cu epitonic.com sau freemusicarchive.org – doar 1394 de MP3-uri sunt disponibile fara costuri.

 

 

 

Amazon.com

Binecunoscutul site de vanzari online amazon.com are o sectiune de download MP3-uri gratuite. Aici vei gasi ceva mai multe piese decat pe mp3.com – aproximativ 2500.

 

Etichete:,
  • Share this post:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg